☎ +(372) 782-0008  
Articles
Total Records: 87

Kāda ir darbinieka atlaišanas kārtība?


Employment, 04/02/2018
 

Darba laika ierobežojumi


Employment, 04/02/2018
Kad un kā nosaka tiesības uz darba pārtraukumu?

Tiesības uz papildatvaļinājumu?


Public, 04/02/2018
Darba likuma 151. panta pirmās daļas 1. punkts paredz, ka papildatvaļinājumu piešķir darbiniekiem, kuriem ir bērns vecumā līdz 16 gadiem.

Kas jāzina pārttraucot darba attiecības


Employment, 04/02/2018
 

Visbiežākais stresa iemesls darbavietā ir problēmas uzņēmuma iekšējā komunikācijā


Employment, 04/02/2018

MEKLĒJAT DARBINIEKU? Darba devējiem› Ielogoties Pirmā lapa › Karjeras centrs › Pētījumi › Aptauja: 55% strādājošo virsst


Employment, 04/02/2018

Tā domāt nevajag: 5 stereotipi, kas traucē atrast labu darbu


Employment, 04/02/2018
Kad mēs sākam meklēt jaunu darbu? Tad, kad plānojam aiziet no darba vai jau oficiāli esam bezdarbnieka statusā. Ļoti labi, ja izdodas uzsākt darbu jau pēc pirmajām pārrunām, bet tas...

Millainen on hyvä hakemus?


Employment, 04/02/2018
Hyvä hakemus on lyhyt ja selkeä, mutta se kertoo miksi juuri sinä olet sopiva hakija. Hakemus on osaamisen myymistä ja esille tuomista, mutta kannattaa varoa röyhkeyttä...

Kymmenen vinkkiä työhakemuksen tekoon


Employment, 04/02/2018
Työhakemus on ensimmäinen asia, johon työnantaja kiinnittää huomionsa. Ohessa 10 vinkkiä työhakemuksen tekoon ja hyvän ensivaikutelman luomiseen.

Täytä CV huolellisesti!


Employment, 04/02/2018
Täytä CV oikein ja erotu eduksesi!

Millainen on hyvä hakemus?

Employment
2018-04-02 -

Hyvä hakemus on lyhyt ja selkeä, mutta se kertoo miksi juuri sinä olet sopiva hakija. Hakemus on osaamisen myymistä ja esille tuomista, mutta kannattaa varoa röyhkeyttä ja perusteetonta itsekehua.

Hyvä hakemus vastaa työpaikkailmoitukseen. Samaa versiota ei kannata lähettää sataan paikkaan. Työnantajalle tulee helposti tunne, ettei hakija ole ymmärtänyt, mistä työssä on kyse. Lue siis huolellisesti mitä työnantaja haluaa ja ota selvää yrityksestä, sen toimintatavoista ja tavoitteista. Mieti, mikä sinun kokemuksessasi on yritykselle arvokasta. 

Ole oma itsesi! 

Hae työpaikkoja, joista olet kiinnostunut. Innostus näkyy ja auttaa sinua erottumaan joukosta. 

Ei kannata esittää kokeneempaa tai kiinnostuneempaa kuin on. Keskity vahvuuksiisi äläkä piinaa itseäsi puutteillasi. Hae paikkoja, joissa vähemmän mairittelevilla ominaisuuksillasi ei ole niin väliä. Avulias, nopea ja ystävällinen henkilö on lämpimästi tervetullut puhelinpalveluun, mutta reskontran hoidossa hänen puheliaisuutensa ja kyvyttömyytensä keskittyä hiljaiseen ja tarkkuutta vaativaan työhön voi muodostua ongelmaksi. 

Virheitä vilisevä hakemus ärsyttää. Ellei kielioppi ja oikeinkirjoitus suju, tarkistuta teksti ennen kuin lähetät sen. Kun hakemuksia tulee sata, syrjään joutuvat ne, joiden sanoma on epäselvä. 

Vältä pitkiä kappaleita ja korusanoja, jotka eivät tarkoita mitään. Puitteiden ylläpito on sanahelinää, mutta myymälän siisteydestä vastaaminen tai siivoaminen ymmärrettävää kieltä. 

Mitä hakemuksen persoonallisuudella tarkoitetaan? Hakemuksen tarkoitus on välittää olennaista tietoa sinusta. Kikkailuun voi kompastua. Vessapaperirullaan pakattu hakemus saattaa herättää ristiriitaisia tunteita ja muutaman rivin viesti omasta ylivertaisuudesta ei faktojen puutteessa vakuuta. 

Hillittömät palkkatoivomukset katkaisevat neuvotteluyhteyden alkuunsa. Liika vaatimattomuus herättää epäilykset todellisista kyvyistä. Jos palkkatoivomustasi kysytään, kerro se. Usein asiasta neuvotellaan vasta, kun odotukset ovat selvillä puolin ja toisin. 

Todistuksia ei kannata lähettää, ellei niitä erikseen pyydetä. Papereita tutkitaan yleensä haastatteluvaiheessa. 

Liitä hakemuksesi mukaan Curriculum vitae eli ansioluettelo. CV kertoo lyhyesti, mitä olet tehnyt ja mitä osaat. Siitä käyvät ilmi yhteystiedot, syntymäaika, sukupuoli, koulutus ja työkokemus. On hyvä kertoa myös kielitaidosta, erikoisosaamisesta ja suosittelijoista. Harrastuksetkin voi listata lyhyesti. Siviilisäädyn ja perhetilanteen ilmoittamisen tärkeydestä kiistellään, mutta useimmat mainitsevat puolison lisäksi myös lasten lukumäärän. Joitakin työpaikkoja hakiessa perhetilanteella saattaa olla merkitystä. 

Hyvä CV on lyhyt, ytimekäs ja ajan tasalla. Sivu tai korkeintaan kaksi kertoo kaiken oleellisen. Käytä selkeätä asettelua ja väliotsikoita, vältä pientä ja koukeroista tekstityyppiä. Alleviivaukset ja kursiivit eivät ole tarpeen, mutta esimerkiksi tehtävänimikkeet voi tummentaa lukemisen helpottamiseksi. 

Kun listaat työpaikkoja, aloita viimeisimmästä tehtävästä. Muista ilmoittaa työn kesto ainakin kuukausien tarkkuudella ja kerro muutamalla lauseella, mistä olit vastuussa. Projektipäällikön tittelin ohessa voit luonnehtia projektien tavoitteita, kestoa, omaa rooliasi ja tiimin kokoa lyhyesti. Työnantaja haluaa tietää, työskenteleekö projektipäällikkö yksin muutaman hengen organisaatiossa vai puurtaako hänen tiimissään kymmeniä asiantuntijoita vuodesta toiseen. 

Kaikkia työpaikkoja mansikanpoiminnasta alkaen ei ehkä kannata mainita. Kesätöillä on merkitystä, kun on kyse hyvin nuoresta henkilöstä, jolla ei ole paljoakaan työkokemusta. Tilapäistyöt kertovat aktiivisuudesta ja työhalusta, mutta vuosia työelämässä viihtyneen ansioluettelossa niitä ei enää kannata mainostaa. 

Työnantajaa kiinnostavat taidot ja niiden taso. Mainitse saavutuksistasi kaikilla elämänaloilla, mutta varo lavertelua ja työn kannalta epäoleellisten asioiden paisuttelua. Käytä harkintaasi, kuinka yksityiskohtaisesti selvität käymäsi kurssit, luottamustoimet ja harrastukset. Word-kurssien ajankohta ja lukumäärä ei välttämättä todista osaamisesta. Toisaalta taas työttömän kannattaa kertoa, kuinka on ylläpitänyt ammattitaitoaan.

lähde


Services

  • EMPLOYEE LEASING
  • WE PROVIDE THE RIGHT EMPLOYEES THAT FIT YOUR NEEDS
  • REASONABLE COST FOR BUSINESS

READ MORE